maandag 19 januari 2009

Ahmet maranki kısırlık tedavisi için şifalı bitkiler


İnfertilite (kısırlık) korunma uygulamadan düzenli ilişkiye girilmesine rağmen bir yıl içinde gebelik oluşmaması olarak tanımlanabilir.Kısırlık en büyük üzüntü kaynağıdır ve tedavisi için ileri teknoloji gerektiren yöntemler kullanmayı gerektirir.

Teknolojiye baş vurmadan evvel gebelik şansının yaşam tarzınızdaki veya diğer değişiklikler ile artırılıp artırılmayacağını anlamak için buna sebep olan her şeyi ortadan kaldırmak isteyebilirsiniz. Bu süre içinde de doğal alternatifleri değerlendirmekte yarar var.

Kısırlık tedavisi için önerilen şifalı bitkiler:

Ahududu (Rubus idaeus) : Kadınlarda hamilelik esnasında ortaya çıkan rahim iltihapları için ahududu yapraklarından yapılan çay önerilmektedir. Hayvan yetiştiricileri ahududu yapraklarını,üretkenliklerini arttırmak için erkek hayvanların yemlerine karıştırırlar.

Herbalist Kathi Keville kısır erkeklerin ahududu yapraklarından yapacakları çayı demleyerek içmelerini önermekte.

Zencefil (Zingiber officinale) : Yapılan bir araştırma zencefilin sperm sayısını ve hareketliliğini büyük ölçüde artırdığını göstermiştir.

Karnabahar ve B6 vitamini içeren besinler: Mikro gıda takviyelerini savunanlar,kısırlık için genellikle karnabahar öneriyorlar. Bu vitamin en çok Karnabahar, su teresi, ıspanak, muz, bamya, soğan, brokoli, kabak, karalahana, yer lahanası,bürüksel lahanası,bezelye ve turpda bulunmaktadır.

Ayçiçeği ve Arginin içeren diğer bitkiler : Sperm sayısı düşük olan erkeklere doğal şifacılar genellikle arginin takviyesi öneriyorlar. Arginin Ayçiçeğinde yeterli oranda bulunmaktadır.

Günde 4 gram arginin alabilmek için 50 gr. kadar ayçiçeği tüketmek yeterli olmaktadır.Bu hayati besini yüksek oranlarda içeren diğer besinler ise sırası ile ; keçiboynuzu, ak ceviz, acı bakla, yer fıstığı, susam, soya fasulyesi, su teresi, çemen, hardal, badem, bakla ve mercimektir.

Ispanak ve çinko içeren diğer bitkiler: Bazı araştırma sonuçları, çinko eksikliğinin erkeklerde üretkenliği ve sperm kalitesini düşürebileceğini göstermiştir.

Çinko bakımından zengin kaynaklar arasında ıspanak, maydanoz, bürüksel lahanası, salatalık, taze fasulye,hindiba, börülce, kuru erik, ve kuşkonmazı sayabiliriz.

Bu bitkilerden bulabildiklerinizi büyük bir tencerede kaynatırsanız çinko bakımından zengin bir çorba elde edebilirsiniz.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Geen opmerkingen:

Een reactie posten