donderdag 22 januari 2009

Dr. Ender Saraç zayıflamaya yardımcı doğal destek önerileri

Dr. Ender Saraç'ın sağlıklı zayıflama konusunda önerdiği olduğu bitkisel desteler:

Bromelain: ananas meyvesinde bulunan protein sindiren enzimlerin bir karışımıdır. bromelain sindirim problemlerinin giderilmesi için yardımcı olarak fiziksel zedelenmeler sonucunda oluşan iltihapların giderilmesi konusunda destekleyici olarak tercih edilebilir. herhangi bir ameliyattan 2 hafta önce bu preparatın kesilmesi öneriliyor.

gymnema slyvestre: tropikal bölgelerde yetişen sarmaşık türüdür. hindistan geleneksel tıbbında 2500 senedir kullanılmaktadır. içermiş olduğu gymnemik asit vasıtasıyla ile vücuda glikozu taklit ederek tatlı alma ihtiyacının azalması ve iştahın engellenmesine yardımcı olabilmektedir.

cla (conjugated linoleic acid): cla vücut tarafından üretilmeyen, dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asitlerinden biri olan linoleik asitin bir tür kimyasal formudur. Vücutta depolanan yağ miktarını azaltmaya yardımcı olur.

Aynı zamanda depolanmış yağların kaslarda enerji kaynağı olarak kullanılmasında vücuttaki yağ miktarının azaltılmasında ve yağsız kas kitlesinin artırılmasında önemli destek sağlar. diyet ve spor yapan kişilere önerilir. önemli bir beslenme desteğidir.

Etkinliği açısından spor yapılması önemlidir. bazı kişiler cla nın etkinliğini biraz abarttı ve adeta kişinin geri kilo alması veya göbeğinin erimesi için çok bir destek olarak gördüler ancak ben pratikte hastalarımdan çok dramatik ve çok başarılı sonuçlar gözledim.

zinc (çinko): kan şekeri düzensizliklerinde yardımcı olabilir ayrıca diyetlerde bazı yararlı maddelerin tüketimi için gereklidir. Direkt olarak zayıflatmaz. Ancak uzayan diyetlerden alınmasının önerdiğim minerallerden biridir. Hormonlar saç tırnak sağlığı ve prostat için önemli bir mineraldir.

green tea ( yeşil çay) : camellia sinensis bitikisinden elde edilen yeşil çay polifenol, kateşin, kafein, flavanoidler, florür ve tanen içerir. yeşil çay ve siyah çay aynı bitkiden elde edilir. yeşil çay siyah çay gibi mayalanma işlemine tabi tutulmadığından anti oksidan etkisi daha güçlüdür.

batıda da antioksidan faydalarından dolayı son zamanlarda tercih edilen yeşil çay zihinsel yorgunlukların giderilmesine kolesterol seviyesini düzenlemeye zayıflama sürecini desteklemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır.

yeşil çay vücuttaki toksik maddelerin daha hızlı atılmasına yardımcı olarak vücut şişkinliğinin azaltılmasına ve zayıflama sürecine destek verir. bu ürünün bir kapsülü 3 fincan yeşil çaya eş değer ve bir fincan yeşil çaydaki kafein miktarının 1/5 inden daha az kafein içermektedir. Yemeklerle beraber birer kapsül alınabilinir.

citrus aurantium (sevilla portakalı ağacı ekstresi): zayıflamaya yardımcı olabilir. bazı zayıflama preparatlarında bulunabilir.

ayurveda bitkisel karışımları: Hindistan kökenli doğal ve organik çeşitli bitki özlerinin karışımı olan toz veya tabletler vücuttan toksin atar, yağ dokusunun zararsız bir şekilde azalmasını sağlayarak hem bedeni geliştirir hemde sağlıklı zayıflamayı sağlar. aç karnına ve bol sıcak su ile alınır.

hodia: zayıflama ilacı değildir ama bazı kişilerde tatlı krizlerinin azalmasına yardımcı olabilir. bu ilacı kullananların bir kısmı yarar görmediğini söylerken bir kısmı da fayda sağlamadığını anlatıyor.

Elma sirkesi: Elma sirkesi de son zamanlarda gündemde ancak kanıtlanmış bir sonuç ortada yok. Bazı kişiler elma sirkesini ılık karıştırıp aç karnına içtiklerinde şişkinliklerinin indiğini ve daha kolay kilo verdiğini söylüyor.

Dr. Ender saraç

Geen opmerkingen:

Een reactie posten