maandag 19 januari 2009

Beynin düşünce gücünün arttırılması için

Beynin düşünce gücünün arttırılması için günlük hayatta neler yapılabilir ?

Stresten uzakta ve berrak bir biçimde düşünebilmek için, sabah kalkıldığı zaman bir duş alınmalıdır. Sıcaktan soğuğa doğru bir duşla bedenin tüm noktaları uyandırılmalıdır.

Soğuk, bilindiği gibi bedendeki izafi olan 12 kanal üstündeki igleroterapi noktalarını uyarır ve sizi canlandırır.

Duşun ardından meyve suları içilmelidir. Havuç suyu ya da elma suyuna bir kaşık bal katılarak içilmeli. Bunu içerken, 5 tadet ceviz ve bir avuç kuru üzüm yenilmeli.

Mümkünse yumurta yenilirse bu konsantrasyonunuzu daha da yükseltir ve beyniniz hızlı çalışır.

Meyve suyu, ceviz, üzüm ve yumurta yenilidiğinde, daha bağırsaklara inmeden beden bunları çeker, alır, hücrelere yollar ve beyniniz çalışmaya başlar. Posa yok, hiç bir şey yok.

Bu arada kesinlikle beyaz ekmek, tuz ve şeker kullanılmamalıdır. Bunlar bağımlılık yapan esrar gibidirler.

Yapılan yanlışlardan birisi de, hep eğilerek çalışmaktır. Türk halkı hep eğilerek çalışır. Oysa eğildiğinizde ne olur? İçinize kapanırsınız, nefes alamazsınız, ciğerlerinize baskı yapmış olursunuz. Bu nedenle dik durulmalı ve burundan nefes alınmalıdır.

Stres ya da bunalma anlarında, burundan derin nefes alınıp tutularak vücudun en uç noktalarına kadar oksijenin gitmesi sağlanmalıdır. Ardından da, tutulan nefes verilmelidir. Böylelikle bu oksijen alımı bütün organların çalışmasını sağlayacaktır. Bu yapıldığı zaman, beyin enerjisi açılır ve zihin berraklaşır.

İki elin birbirine sürülerek ovuşturulması ve ardından yüze sürülmesi de negatif enerjinin boşalmasını sağlamaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Geen opmerkingen:

Een reactie posten