maandag 19 januari 2009

kolesterol için bitkisel çözümler

Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den kolesterol için bitkisel çözüm tavsiyeleri:

Kolesterol insan vücudu için kan gibi gerekli olan bir maddedir. Yüksek kolesterol çeşitli hastalıklara neden olmaktadır.

Soya lesitin,omega-3 yağı, üzüm çekirdeği özü, greyfurt,enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivribiber kolesterol için yararlıdır.

Tereyağı, margarin, balıkyağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı gibi katı yağlarla, sakatat, yumurta sarısı, krema, fazla hamur işleri ve şeker,fazla tuz,kestane, ve kuruyemişler çok az kullanılmalıdır.

Kolesterole karşı pratik bitkisel formüller:

1- Ayrık kökü, ardıç tohumu, zeytin yaprağı, kekik, biberiye gibi bitkiler çay gibi demlenip içilirse kolesterolün düşmesini sağlar.

2- Biberiye ve zerdeçal toz haline getirilip yemeklere yarım çay kaşığı ilave edilir.

3- yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi vardır.

4- Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı toz zencefil konularak 10 dakika demlendirilir. günde 3 bardak içilir.

5- Bir bardak suya 4-10 gram zerdeçal konularak 10 dakika kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir.

6- Bir bardak kaynar suyun içine 4-10 gram sarı kantaron konulup 10 dakika demlendirilir. Günde 2 bardak içilir

Prof. Dr. Ahmet Maranki

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen