maandag 19 januari 2009

Öksürük için pratik bitkisel formüller

Uzun süren öksürükler bir rahatsızlık değil,çeşitli hastalıkların belirtisidir. Her hangi bir tıbbi hastalığa bağlı olmayan uzun süreli öksürükler için birtakım bitkisel tedaviler uygulanabilir.

Okaliptüs,nane, ıhlamur, zencefil, meyankökü hapları ve şurupları. c vitamini, ıhlamur, zencefil, şahtere, hibiskus, meyankökü öksürük için yararlı bitkilerdir.

Ihlamur, zencefil, meyankökü beraber kaynatıldığında etkisi büyük olmaktadır.Yulaf samanı çayı ile üzerlik tohumu da kronik bronşite ve öksürüğe iyi gelmektedir.

Öksürük için pratik bitkisel formüller:

* Malzemeler:
2-3 parça parmak ucu kadar zencefil,
iri bir tutam ıhlamur,
1 çay kaşığı hibiskus,
1 çay kaşığı şahtere otu

Uygulanışı: Malzemeleri 1 su bardağı kadar suyun içinde 3-4 dakika kaynatın.2-3 dakika kısık ateşte demlendirildikten sonra için.

Şekeri fazla kullanmak doğru değildir. Çaya nöbet şekeri konulduğunda öksürüğü azaltır.

* Günde 2-3 kez meyan kökü çiğnemek de faydalıdır.

* Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber yararlıdır.

* Kronik öksürük için 2 tane kara turp, kabak oyacağı ile 5-6 yerinden oyulur. oyukların içerisine bal doldurulur ve sadece oyukların üzeri turp parçalarıyla kapatılarak 24 saat bekletilir.Daha sonra içindeki sıvı şişeye doldurulur ve günde 3 çorba kaşığı içilir.

* Kuşburnu, ısırgan, zencefil, şahtere ve hibiskus çaylarını içmek de yararlıdır.

* Ebegümeci kaynatılır,içine zeytinyağı ve limon ilave edilerek bol bol yenirse göğsü yumuşatır.Öksürüğü hafifletir ve balgamı söker.

*Toz zencefil ile bal karıştırılarak yenilirse öksürüğe iyi gelmektedir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten