dinsdag 20 januari 2009

Selülit eritme diyeti

Kalça ve bacak üstü yağlarınızı eritmek için denemediğiniz şey kalmadı değil mi? Eğer selülit eritme diyetini uygularsanız kısa zamanda amacınıza ulaşabilirsiniz.

Selülit eritme diyeti yaparken...

• Mutlaka iki günde iki litre su içmelisiniz.

• Sıvı ihtiyacınızı daha çok su ile giderin. Çay, kahve ve kola gibi selülit yapıcı içecekler içmeyin.

• Mideniz uygulayağınız selülit diyetine uyum sağlayıncaya kadar, açlığınızı öğünlerin aralarında domates,salatalık, karpuz vb. gibi kalori değeri düşük olan yiyecekler yiyerek giderin.

1. gün

Kahvaltı: Yağsız yoğurt, armut ve bir tatlı kaşağı balla hazırlanan müsli.

Öğle: Chili sosu ile hazırlanan tavuk, iki kaşık az yağlı pilav

Akşam: Dana jambonla hazırlanmış yağsız salata.

2. gün

Kahvaltı: 1 dilim kepekli tost ekmeğinin üstüne yağsız krem peynir sürerek üstünü salatalıkla süsleyin. Yanında şekersiz çay tüketebilirsiniz.

Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: Bir tabak yağsız makarna, bir tabak mantar yemeği (150 gram mantarı yıkadıktan sonra ortadan bölün ve 1 kaşık zeytinyağıyla kavurun. İçine bir adet ezilmiş sarımsak ve küçük kesilmiş taze soğan ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırabilirsiniz.)

Akşam: Göbek, havuç, salatalık, domates, kırmızı lahana, haşlanmış mısır, taze soğan, yağsız beyaz peynir, sirke ve bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla hazırlanan salata. Yanında iki dilim kepekli ekmek.

3. gün

Kahvaltı: Yağsız yoğurt, çilek ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanan müsli.

Öğle: Bir tabak az yağlı piyaz, iki kaşık az yağlı pilav.

Akşam: İki adet haşlanmış kabak ile hazırlanmış salata, yanında iki dilim kepekli ekmek.

4. gün

Kahvaltı: 2 dilim tavuk jambonlu, kepekli tost ekmeği, şekersiz meyve çayı.

Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: 1 tane ızgara balık, 2 kaşık az yağlı pilav

Saat 16.00: Çilekli süt

Akşam: Fasulyeli mantar salatası, 1 dilim kepekli tost ekmeği (Fasulyeleri haşladıktan sonra soğumaya bırakın. Mantarları yıkayıp ortadan böldükten sonra bir kaşık zeytinyağın ile 2 dakika kavurun. Fasulye ile mantarı karıştırın. İçine arzunuza göre maydanoz da ilave edebilirsiniz. Tuz ve karabiber ve limonla tatlandırın.)

5. gün

Kahvaltı: Yağsız yoğurt, elma ve bir tatlı kaşığı balla hazırlanmış müsli.

Öğle: 1 adet ızgara et, yağsız salata, bir dilim kepekli ekmek

Saat 16.00: Bir dilim karpuz

Akşam: Tavuk jambonla hazırlanmış yağsız salata.

6. gün

Kahvaltı: 2 dilim kepekli tost ekmeği, yağsız beyaz peynir, domates.

Saat 16.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: Ispanaklı omlet, bir dilim kepek ekmek

Saat 16.00: Muzlu süt

Akşam: Ton balıklı bir salata, bir dilim kepekli ekmek (Salata hazırlanışı:Göbek marul,domates, salatalık ve havucu yıkayıp doğrayın. İçine bir küçük kutu yağsız ton balığı ilave edin. Bol limon ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile tatlandırabilirsiniz)

7. gün

Kahvaltı: yağsız yoğurt, bir kivi ve bir tatlı kaşığı bal ile hazırlanan bir kase müsli.

Saat 10.00: Bir avuç kuru meyve

Öğle: Bir adet ızgara tavuk, 2 dilim kepekli ekmek

Akşam: Beyaz peynirli domates salatası, 2 dilim kepekli ekmek

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen