zaterdag 17 januari 2009

Beden Temizliği amacı

Kozmik Beden Temizliği

Kalin Bağirsak, Karaciğer ve Safra Kesesi Temizleme Usulleri

Amaç

İnsanlar yaşam enerjilerini devam ettirebilmek için beslenir ve nefes alir. Günümüzde tüketilen gidalar ve solunan hava sağlikli değil. Ayni zamanda hayat ritmini günlük yaşam içinde düzenleyememenin tesiriyle stresin de etkisi altinda kaliniyor. Bu nedenle vücudun, metabolizma ritmi bozulur. Bu durum insan vücudunu psikolojik ve metabolik toksin içinde birakir. İşte bu gibi nedenlerden dolayi insanlar hastalanmamak veya hastaliklardan korunmak için kendi vücudunu temizlemeye mecburdur.



30 yaşindan sonra insan vücudunun temizlenme ihtiyaci daha fazla artmaktadir. Bunun sebebi bu dönemde koruma direncinin zayiflamasi nedeniyle hastalik, rahatsizlik ve diğer olumsuzluklarin oluşma oraninin daha fazla olmasidir. İnsan vücudunu koruma ve tedavi için psikolojik ve metabolik olarak temizlemek gerekir.


İnsan vücudunda fizyolojik temizleme siralamasinda ilk olarak kalin bağirsak, karaciğer ve safra kesesi gelmektedir.


Kalin Bağirsak


Kalin bağirsak insan vücudunda emme, boşaltma, ayirma, mikroflora, isitma, enerji oluşturma, stimüle etme gibi birçok fonksiyona sahiptir. İnsanlarin genel olarak algiladiklari gibi kalin bağirsağin sadece boşaltim fonksiyonu yoktur. Ayni zamanda kalin bağirsak bir gaita deposu değildir. İnsanlar doğru beslenmedikleri için metabolizmalarinin diğer fonksiyonel özelliklerini azaltmakta veya tamamen yok etmektedirler. Bu özellikleri tekrar kazanmak için kalin bağirsaği temizlemeye mecburdurlar. Kalin bağirsak temizlenmeden karaciğer temizliği yapilamaz.


Kalin Bağirsak Stimüle Sistem:



1-Tiroid Bez
2-Karaciğer,
3-Safra Kesesi,
4-Kalp,
5-Akciğer,
6- Mide,
7-Dalak,
8-Pankreas,
9-Böbrek Üstü Bezi,
10-Böbrek,
11-Cinsel Bezi,
12-Yumurtalik,
13-İdrar Kesesi,
14-Prostat,
15-Cinsel Organlar




Kalin bağirsak kirliliği üzerine oluşan hastaliklar: Boyali alanlar kalin bağirsakta pisliklerin birikim yerlerini, fekal taşlari, balgam ve karazar dokusunu göstermektedir.


Karaciğer


Karaciğerin, sindirim, kan dolaşimi, metabolizma ve detoksikasyon gibi görevleri vardir. Bütün damarlarda dolaşan kan karaciğerden geçer ve burada kontrol edilir. Sadece kalin bağirsağin alt rectus collum parçasinin kani karaciğerden geçmemektedir. Karaciğer, kalin bağirsak içindeki zehirli maddelerin zararli etkilerini azaltmakta veya tamamen yok etmektedir. Ayni zamanda kan, lenf ve safra hücresi üretildiği; karbonhidrat, protein, yağ, su, mineral, pigment, vitamin ve hormonlarin sentezlerinin son aşamasinin yapildiği organdir. Bu sentezlerin son aşamasinda insan vücudu için zararli olan üre meydana gelmektedir. Oluşan üreyi laktik aside çeviren ve böbreklerden atilmasini sağlayan organ karaciğerdir. Karaciğer insan metabolizmasinin iç dengesini tutmaktadir. Karaciğer oluşturduğu safranin bir bölümünü safra kesesi içinde, diğer bölümünü ise onikiparmak bağirsağindan sindirime vermektedir.


Safra Kesesi


Safra kesesi karaciğerde üretilen safrayi depo eder. Safra bağirsaklardan sindirime katildiğinda:



Sindirilmekte olan gidalarin asit seviyesini nötralize eder.


Yağlarin formatini değiştirir ve emilim için hazirlar.


Kalin bağirsağin peristaltik hareketini sağlar.


Fazla kollestrinin dişari atilmasini sağlar.


Karaciğerin safra üretimi, beslenmeye göre değişiklik gösterir. Açlik ve vücut sicakliğinin artmasi üretilen safra miktarini azaltir. Bunun tam tersi şeklinde vücut sicakliği azalinca ya da protein ve yağ bakimindan zengin gidalar alindiğinda safra üretimi yükselir. En fazla yükselmeye yağli yiyecekler neden olur. Bu yüzden safranin üretimi insan metabolizmasi için önemlidir. Ne zaman karaciğer fonksiyonlarinda bozukluk meydana gelirse safra üretimi de bozulur ve vücudun diğer fonksiyonlari da bundan olumsuz yönde etkilenir.

Her insan doğru beslendiğini düşünebilir ama beslenme ne kadar sağlikli olsa da vücutta devamli toksin oluştuğu için bu organlari her sene 1 defa olmak üzere temizlemek gerekir. Bu temizleme belli bir usulle ve siralama ile yapilir. Bu usul ve siralamaya dikkat edilerek yapilan vücut temizliğiyle insan sağliği korunabilir ve sahip olunan bazi hastaliklardan kurtulma söz konusu olur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten