maandag 19 januari 2009

Greyfurt ve Faydaları


Greyfurt portakaldan daha büyük tadı ekşi ve biraz da acımsı bir meyvedir.
Bol miktarda C vitaminin yanında A, B, P vitaminleride içerir. Kabuklarından mermelat yapılır, kanamaları önler. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren Greyfurt, kanserin ilerlemesini de durdurur.

Greyfurt Soğuk algınlığına iyi gelir, karaciğeri çalıştırır, hazmı kolaylaştırır ve iştah açar. Tansiyonu, kolesterolü ve şekeri düşürür.

Sabah aç karna yenildiğinde karın yağlarını eritir. Sabah kahvaltısında içilecek bir bardak Greyfurt suyu, bol idrar söktürür. Bedene ve zihne kuvvet verir. Sıkılarak içilen greyfurt suyu, taze ve sade olarak içilmeli, içerisine şeker katılmamalıdır.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten