dinsdag 20 januari 2009

Selülit Kremleri

Günümüzdeki yeni antiselülit kremleri deriye hemen giriyor ve doğrudan doğruya yağ hücrelerini etkiliyor. Etkili maddelerin bazıları yağ depolarını bloke eder, bir kısmı trafik polisi gibi etki yapar, yağ alımını ve naklini ayarlar.

Bacak ve vücut kremlerinin içinde bulunan aktif maddelerin başında Aminofilin gelmektedir. Bazı çalışmalarda bir kaç haftalık kullanımla 3-4 cm lik çapta azalma basenlerde görülmüştür.

Aminofilinin etki mekanizması şöyledir: yağ hücrelerinde beta resöptör ismi verilen özel bağlanma noktaları vardır. Bu noktalar uyarıldığında yağ hücresi dışarı yağ gönderir. Beta reseptörler uyarıldığında siklik AMP ismi verilen bir hormon yapımı olur. Siklik AMP nin etkisi ile yağlar serbest bırakılır.

Fosfodiesteraz isimli bir başka enzim ise, siklik AMP yi parçalar ve etkisini durdurur. Kremlerde yer alan ise Aminofilin, Fosfodiesterazın siklik AMP ye olan etkisini ortadan kaldırır. Böylece siklik AMP uyarısı ile daha çok yağ hücre dışına çıkarılabilir. Aminofilin kremler içinde sadece bölgesel bir etki gösterir.

Tıpta bir çok hastalığın (astım, dolaşım problemleri v.b) tedavisinde yeri olan bu ilaç, sistemik olarak (ilaç olarak) kullanıldığında bazı yan etkilere sebep olabilir. Selülit kremlerinde kullanılan bir diğer aktör de kafeindir. Kafein yağı ayrıştıran enzimleri harekete geçirir ve bununla birlikte lenf akışını kolaylaştırır.

Biotherm, Lancome, Vichy, Clarins, Lancaster, Christian Dior, Sothys, Stendhal ve Orlane'in selülit kremleri bulunuyor.Günde iki kez düzenli uygulanması sonucunda selülit seviyesinde belirli bir oranda azalma görülüyor. bu ürünlerin kullanımında özel bir masaja gerek duyulmuyor.

Selülit Kremleri Kullanımında Görülebilecek Beklenmeyen Etkiler...

Genellikle selülit kremleri iyi tolere edilir. % 5 oranında allerjik reaksiyonlar görülebilir. Aminofiline karşı veya krem içinde yer alan maddelere karşı hassasiyet görülebilir. Uygulama bölgesinde kremlerdeki aktif maddelerin etkisi ile kızarma, geçici sıcaklık hissi oluşabilir.

Eğer kabartılı, kaşıntılı ve ağrılı döküntüler ortaya çıkarsa derhal kullanıma son vermek gereklidir. Genelde selülit kremlerinde bir çok bitkisel aktif maddede bulunmaktadır. Bu maddelere karşıda bazı allerjik reaksiyonlar olabilir.

Bir krem kullanmaya başlamadan cildinizde test etmeniz çok önemlidir. Bir krem kullanırken yapmanız gereken en doğru şey, ürün seçimini ve uygulamanızı bir uzman kontrolünde sürdürmenizdir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten