maandag 19 januari 2009

Murat Topoğlu selülit için mezoterapi uygulaması

Mezoterapi: Cildin orta tabakasına uygulanan bir tedavi metodudur. 0,3–0,4 mm çapında 3-5mm uzunluğunda neredeyse kıl inceliğindeki iğneler ile yapılmaktadır.

Hastalığın ve Selülitin türüne göre değişik ilaçlar enjektöre konularak ilaç kokteyli oluşturulmaktadır. Hastanın cildine 1–2 cm aralıklar ile yüzeysel enjeksiyonla gerçekleştirilmektedir.

Mezoterapinin uygulandığı hastalıklar:

1-Artroz
2-Akut romatizmalar
3-Tendinit ve fibro-myaljiler (Kas ve tendon hastalıkları)
4-Spor veya kazalara bağlı burkulmalarda
5-Bursit
6-Varis, Flebit
7-Migren
8-Spastik Kolon
9-Trigeminus nevraljisi, Fasiyal nevralji
10-boyun omuz ağrı ve nevraljilerinde
11-Pelat(strese bağlı saçın para şeklinde dökülmesi)
12-Alerjik Astım
13-Cilt kırışıklıklarında
14-Selülit

Mezoterapi ilk olarak 1952 de Fransa’da uygulanmaya başlandı, Halen avrupanın hemen her ülkesinde ve Güney Amerika’da uygulanmakta.

İki tür etkisi vardır

a-Vurma (çarpma) etkisi: Vücuda batırılan her hangi bir iğne de olsa bu bölgede bir hidroliz histamin ve makrofaj adını verdiğimiz savunucu alyuvarların buraya bir hücumu olmaktadır. Bu öncelikle damarların büzülmesine daha sonra ise tersine genişlemesine sebep olur.

b-Farmakolojik etki: Genişleyen damarlardan verilen ilaçlar etkilerini gösterirler. Yani lipoliz adını verdiğimiz yağların parçalanması, fazla ödemin (suyun) atılması, yağ hücrelerini hapseden fibrin dokularının parçalanması ve lenf ve kılcal toplardamarların geçirgenliğinin artması söz konusudur.

Mezoterapinin yan etkisi

Belli bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak verilen ilaçlara karşı bir alerji gelişebilmektedir. Dolayısı ile hastaya daha önce mezoterapide kullanacağımız ilaçları daha önceden kullanıp kullanmadığını, her hangi bir aşırı reaksiyonun olup olmadığı sorulmalıdır. Gerektiğinde mezoterapi ilaç testinden 72 saat sonra uygulanmalıdır. Hamilelerde, kanserli vakalarda ağır ateşli hastalıklarda uygulanmaz. Yine egzama ve skatris doku içine de uygulanmaz.

İlaçlar çok küçük dozlarda ve bölgesel kullanılması sebebiyle genel anlamda vücuda yan etkisi yoktur.

Uygulamaya bağlı küçük kanamalar bunun sonucu da geçici morluklar gelişebilir. Bu gayet normaldir. Morluklar 10–15 gün sonra kaybolur.

Dolayısı ile estetik selülitlerin kesin tedavisi MEZOTERAPİdir.

UYGULAMA

Kişiden kişiye ve selülit tipine, hastanın yaşına ve selülitin ne kadar süre ile var olmasına bağlı olarak değişmektedir. Ama genellikle 8–14 seans olarak yeterli olmaktadır. Bazı vakalar da ise 30 seansa kadar uzayabilir.(aralıklarla uygulanacak şekilde)

Seanslar başlangıçta haftada 2 kez sonucun az da olsa görünmesine müteakip haftada ya da 15 günde 1 kereye alınabilir. Tedavi bittikten 1 ay, 3ay, 6ay ve 1 yıl sonra tedavi idame olarak bir kez yapılmalıdır. (tekrar selülitlerin oluşumunu önlemek için)


Tedavi sırasında doktorun vereceği diyete mutlak dikkat etmek tuz mümkünse hiç kullanmamak ya da çok az kullanmak ve bol su içmek gerekmektedir.

KORUNMA
Yukarıda belirtiliği gibi tedavilere devam edilmelidir. Unutulmamalıdır ki selülit ve şişmanlık ömür boyu mücadele etmemiz gereken bir hastalıklıdır. Ayrıca verilmiş kilolalara dikkat etmek, tekrar geri almamak gerekir.

CORPUS LİNE
Son 10 yıl içinde bayağı popüler olan bu tedavi doktorların ve estetisyenlerin seçtiği ciddi bir tedavi metodu haline gelmiştir.

Özel elektrik akımları ve tam iletken petler uygulanır. Dolayısıyla bu yöntem vücut derisinin sıkılaştırılması ve sellülit tedavilerinde oldukça başarı ile uygulanır.

Tedavinin 3 fazı vardır.

1. Faz: 10–15 dakika uygulanan frekans sayesinde sellülit ve yağların çözülmesi ve harekete geçmesi sağlanır.

2. Faz: 10–15 dakika süreyle uygulanan akım vücut derisinin kontrakte (kasılması) bu suretle daha sıkı bir bağ dokusunun oluşması söz konusudur.

3. Faz: 15–20 dakika süreyle petler uygulanarak deri altında bulunan lenf ve toplardamar üzerine etki edip doğal drenaj olayının başlatılması söz konusudur.

Böylece özel diyetlerle kilolalar verilirken, vücudun istenilen bölgesinden de yağların parçalanması da mutlaktır. Esas özelliği; vücut derisi daha sıkı ve daha toparlanmış bir hale gelir. Deri gevşekliği oldukça azalır. Bu tedavide de tuz alınımı azaltılmalı, su içilmesi de artırılmalıdır.

Kilo ve sellülit problemi olan birçok hasta hem mezoterapi hem de corpus-line tedavisini beraber tercih etmektedir. Sonuçlar gerçekten yüz güldürücüdür.

Tedaviler haftada 2 kez olabileceği gibi 1 kez de olabilir. Genellikle 10–20 seans sürer. Çok kilolu olma durumlarında tedavi aralıklarla uzatılabilir. Sonuçlar 1 aydan kısa sürede belirgin bir şekilde görülür.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten