vrijdag 6 februari 2009

burun tıkanıklığı ve sinuzit için

Mehmet Öz burun tıkanıklığı ve sinuzit için tuzlu su uygulaması

Prof.Dr. Mehmet Öz ABD 'de yayınlanmakta olan OPRAH show ' da neti pot kullanarak kendi kendinize uygulayabileceğiniz sinüzit tedavisini anlattı

Neti Pot Nedir ve Nasıl Kullanılır:

Neti pot (neti çanağı) yoga ile ilgilenmiş olanların tanıdığı bir alettir. Shatkarma olarak adlandırılan temizlenme yöntemleri yoganın bir parçasıdır. Gözyaşı kıvamında, yani ılık ve tuzlu suyu çaydanlık benzeri özel bir kap olan Neti Pot kullanarak bir burun deliğinden akıtıp diğerinden çıkarılır. Eğildiğiniz ve ağızdan nefes alıp verildiği için, fizik deneyine benzer bir şekilde su yutulmaz. Bu tekniğe Jala Neti denir. Neti pot'un kullanımı oldukça kolaydır ve uygulama oldukça etkin sonuçlar alınır.

Neti pot'un Kullanıma hazırlanması :

Neti pot'a (bir porselen demliği neti pot olarak kullanabilirsiniz) vücut ısısında temiz ve hijyenik su doldurun ve içine yarım çay kaşığı tuz atarak karıştırın.

Neti Pot'un sinüs tedavisinde be burun tıkanıklığını gidermede kullanımı :

- Ayaklarınızı omuzlarınızın genişliğinde açıp ayakta durun.

- Neti Pot'u sağ elinize alın ,başınızı yere paralel olacak şekilde sola doğru eğin ve neti potun ucunu burnunuzun sağ deliğine yerleştirin.

- Uygulama sırasında ağzınızın açık olması ve ağızdan nefes alıyor olmanız gerekir . Bu şekide su genzinize kaçmadan diğer burun deliğinizden akacaktır.

- Bu işlemi başınızı başınızı yere paralel olacak şekilde soğa eğerek sol burun deliği için de uygulayın.


Uygulama Videosunu izleyin

Uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar :

Kullanacağınız netipot ve suyun hijyenik olmasına, suyun vücut sıcaklığında (aşırı sıcak olmamasına ) dikkat edin , uygulama öncesinde kulak iltihabı veya burun ameliyatı geçirdiyseniz bu uygulamayı yapmayın. Bunun dışında uygulamayı yapmanızda bir sakınca yok.

>>Mehmet öz sağlıklı yaşam önerileri için tıklayın

Geen opmerkingen:

Een reactie posten