vrijdag 6 februari 2009

Kefir

Kefirin faydaları - Mucize içecek

Kefir de yoğurt gibi fermente bir süt ürünüdür. Kefir bekletildikçe tadı ekşir ve içindeki çok az olan alkol oranı artar.

Kefir aynı yoğurt gibi fermente edilerek elde edilen bir süt ürünüdür. Kefir bekletildikçe tadı ekşir ve başlangıçta çok az olan alkol oranı artmaya başlar.

Çok ender olarak bazı kişiler başlangıçta fazla kefir içmeye dayanamazlar. Böyle durumlarda içtikleri kefir miktarını yavaş yavaş artırmaları daha doğrudur.

Bazı insanlar toksinlerden arınırken toksinlerin geçtiği dokularda bazı rahatsızlıklar meydana gelebilir. Bir müddet sonra sonra, toksinler vücut dışına çıkmaya başlayacak ve kişi kendisini çok daha iyi hissetmeye başlayacaktır.

Kefirin kıvamının ve tadının ayarlanması için ne yapılmalı?

Eğer kefiriniz tatlıysa ve siz ekşi olmasını istiyorsanız kefirin mayalanma süresini 48 saate kadar uzatın. Kefir ekşidikçe faydası artar. Ayrıca alkol miktarı da artar. Kefiri tatlı seviyorsanız mayalanma süresinin 24 saati geçmemesine dikkat edin ve kefirinizi buzdolabında muhafaza edin. Kefirin daha katı olmasını arzu ederseniz ayırdığınız kefir ayranını birkaç saat buzdolabında bekletin.

Kefir ne kadar tüketilmeli?

Yiyebildiğiniz yoğurt miktarı kadar. Başlangıçta bir çay bardağı kefir için daha sonra miktarı azar azar arttırın. Kefir günlük olarak genellikle 250-1000 mL kadar içilmektedir. Müzmin rahatsızlığı olan kişilerin en az bir litre kadar tüketmeleri tavsiye edilmekte.

Yoğurt ile Kefir arasındaki farklar nelerdir?

Her ikisi de süt fermante edilerek elde edilir. Görünüşte birbirlerine çok benzemektedirler Yoğurt prebiyotik bir besindir probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir de probiyotiktir ancak kendisi yararlı mikro organizmadır.

Yoğurdun içinde mikroorganizma olarak sadece bifidobakterler ve laktobasiller yer alır. Kefirde ise bunlara ilave olarak Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, asetobacter ve streptokok gibi bakterilerle Saccharomyces kefir and Torula kefir gibi mantarlar bulunmaktadır.

Sonuçta evde üretilen yoğurt sağlığınız için çok iyidir kefir ise daha iyidir. Kefir vücutta tümör oluşumlarını engeller veya var olan tümörün ilerlemesini önlemektedir. Kefirdeki mikro organizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pantotenik asit, niasin, folik asit B12, ve biyotin) sentezi yapmaktadırlar.

Kefirdeki mikro organizmaların ürettikleri biyotin öteki B kompleks vitaminlerinin emilimini de çoğaltır. Kefirde bulunan özel bir madde sebebiyle kronik hepatit ve mültipl skleroz hastalıklarda tedavi edici özelliğe sahip doğal ve ucuz bir seçenektir.

Kefirin içindeki bakterilerin oluşturduğu laktaz süt şekerini sindirir. Kefirin laktozu düşürme özelliği yoğurttan daha çoktur. Çünkü yoğurtta sadece iki probiyotik (L. bulgaricus and S. thermophilus) varken kefirin içinde kırktan fazla probiyotik bulunur. Eğer Kefir iki kez mayalanırsa mevcut olan laktoz düzeyi sıfıra yaklaşmaktadır.

Kefir aynı zamanda hafif bir sakinleştirici ve depresyon azaltıcıdır. Tatlı bir gevşeme ve uyku hali verir. Kefirin depresyon azaltan etkisi magnezyum, triptofan ve kalsiyum içeriğinin yüksek olmasına bağlanmaktadır. Buna benzer özellikler yoğurtta da bulunmaktadır.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten