zaterdag 7 februari 2009

Green Peel nedir?

Uzun süreli araştırmalar neticesinde bitki bazlı cilt soyma işlemi bilimsel hale getirilmiştir. Zararlı yan etkilerden uzak bir cilt soyma yöntemi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Green Peel 'in diğer peelinglerden farkı nedir?

1) Tamamen bitkiseldir. Kimyasallar ve sentetik maddeler içermemektedir.

2) İstenmeyen yan etkilerden arındırılmıştır.

3) 5 günden itibaren pozitif, gözle görülür değerli sonuçlar vermektedir.

4) Hastaların iş ve zaman kaybına sebeb olmayan bir yöntemdir.

Green Peel uygulamasında kullanılan ürünler ve özellikleri nelerdir?

Green Peel Herbal Mask ve Green Peel Concentrate karışımı kullanılarak yapılmaktadır.

Green Peel Herbal Mask ; İçerdiği bitkisel maddelerin etkisi ile ciltten ölü hücreleri gideren, cilde canlılık ve tazelik kazandıran özel bir maskedir. Bu bitkisel karışım Proteinler, Karbonhidratlar, Vitaminler, Schleim (Visköz madde) ve Sıkılaştırıcılar, Fitohormonlar, Enzimler, Mineral tuzlar ve İzelemetler içermektedir.

Green Peel Concentrate ; İçeriğinde yüksek etkili maddeler bulunan özel bakım ürünüdür. İçindeki bitkisel maddeler sayesinde cilt nemini dengeler, kızarıklık ve tahrişi önler.

Green Peel 'in cilt üzerindeki etkileri

1) Kan dolaşımını hızlandırır : Kan dolaşımını hızlandırır, metabolizmayı hızlandırıcı etki gösterir, ciltte kanlanma düzenlenir. Beslenme bu yolla artar, aynı zamanda cilt toksinlerden ve diğer birikimlerden arındırılır .

2) Mikro sirkülasyonu düzenleme etkisi : Kapiler sistemde kan dolaşımının hızlanması neticesinde cilde daha fazla oksijen ve besleyici maddeler ulaşmaktadır.

3) Epidermabrazyon etkisi : Üst derideki keratin tabaka çözülür, ölü hücreler giderilir. Bazal tabakada yeni hücre oluşumu uyarılmaktadır. Epidermis ve Dermis'in üst tabakalarında rejenerasyon hızlanır.

4 ) Kollagen oluşumunu uyarıcı, elastik doku dejenerasyonunu azaltıcı etki: Cilt yapısında, kalitesinde ve renginde iyileşme sağlamaktadır. Cilt daha gerginleşir ince çizgiler yok olur,aynı zamanda kırışıklıklarda da gözle görülür bir azalma olmaktadır.

5) Komedolitik etki : Akneli ve pürüzlü olan ciltlerde, yağ salgısının azaltılmasıyla ciltteki keratinleşme azalmaktadır. Kapalı komedonlar açılarak açık komedona dönüşür. Rahat sekresyon sonucu yeni komedon oluşması önlenir, mevcut komedonların ciltten uzaklaştırılması sağlanır.

Kan dolaşımının hızlanması neticesinde papül ve püstüllerin iyileşmesi hızlanır. İltihaba neden olan kistik yapı ve diğer birikimlerin cilt tarafından absorbe edilerek iyileşmesi sağlanır. Ciltteki pürüzler azalır, renk berraklaşır, gözenekler sıkılaşır, ince çizgilenmeler kaybolur

Green Peel hangi durumlarda kullanılır?

Seboreik (yağlı), kan dolaşımı kötü, soluk, geniş gözenekli ciltler

Problemli, akneye meyilli, komedon, millia, yağ kistleri yapmaya meyilli ciltler

Yara İzleri (akne, kaza, yanık sonucu oluşan)

Yağlı, kalın cilt zeminindeki telenjektazili ciltler

Yaşlı, elastozun ve atrofinin geliştiği, güneş hasarlı ciltler

Erken kırışmaya meyilli ciltler, gevşemiş yüz hatlarında

Ellerdeki yaşlılık belirtilerinde, (gevşeme, kırışıklık, yaşlılık lekeleri gibi)

Hiperpigmente(koyu renkli) cilt lekelerinde

Sellülit ve olgunlaşmamış strialarda(yeni gelişmiş kırmızı-bordo çatlaklarda)

Sarkmış ve gevşemiş karın derisi, üst kol içi ve üst bacak içlerinde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten