vrijdag 6 februari 2009

Mehmet Öz kalp için

Mehmet Öz kalp için altı altın öneri

Prof. Dr. Mehmet Öz, sağlıklı bir kalp için altı püf noktası önerdi:

Egzersiz yapın : Her türlü fiziksel aktivite LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürür, HDL (iyi kolesterol) seviyesini artırır, kalbi kuvvetlendirir. Optimal sağlık için haftada en az üç kere 20 dakika kalp ve damar faaliyetini artırıcı egzersiz yapın.

Balık, ceviz ve fındık yeyin : Balık, ceviz ve fındık gibi omega-3 (iyi yağlar) yağ asitleri yüksek gıdalar, kanınızdaki trigliserid seviyesini düşürür, kalp ritminizi düzene sokar. İhtiyacınız kadar omega–3 almak için haftada üç porsiyon balık ve günde yaklaşık 30 gram ceviz yemeniz gerekir.

7 saat uyuyun : Yedi saatten az uyku damar yaşlanmasını ve kalp krizi riskini artırır. Her gece deliksiz en az yedi saat derin uyku uyumanız gerekir.

Sigara ile vedalaşın : Kalıtsal faktörlerin kalbi nasıl etkilediğini kontrol etmek mümkün değil, ancak yaşam tarzınız önemli. Sigara ve tütün sadece kalp krizi riskini artırmakla kalmıyor aynı zamanda diğer hastalıklara da davetiye çıkarıyor.

Stresten uzaklaşın : Stres kalp hastalıklarının en çok önlenebilir nedeni. Stresi rahatlama yoluyla azaltmaya çalışmak ve meditasyon yapmak kalp sağlığınızı korur.

Testler önemli : Kalp krizi riskini azaltmak için vücut değerlerinizi bilmek önemli. Kolesterol, tansiyon ve fiziksel (EFOR- en yüksek kalp ritmi seviyesi ve dinlenmedeki seviye) testleriniz doktorların size sağlayacağı danışmanlık için gereklidir.

Prof. Dr. Mehmet öz

>>Mehmet öz sağlıklı yaşam önerileri için tıklayın

Geen opmerkingen:

Een reactie posten