vrijdag 6 februari 2009

Hamilelik ve beslenme

HAMİLELİK VE LOĞUSALIKTA BESLENME

HAMİLELİK VE LOĞUSALIKTA BESLENME
SABAH:

• 1 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ
• 60–80 GR YARIM YAĞLI MAVİ-YEŞİL LIGHT PEYNİR(BEYAZ VEYA KAŞAR)
• 3–4 ADET ZEYTİN
• 1 DOMATES
• 1 SALATALIK
• 2 BARDAK YARIM YAĞLI SÜT

ÖĞLE:

• 1 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ
• 100–150 GR ET (TAVUK, BALIK, BİFTEK)
• SALATA(1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI, LİMON SİRKE VE NAR EKŞİSİ KONABİLİR
• BİR KÂSE YOĞURT(NORMAL)

AKŞAM:

• 1 DİLİM TAM BUĞDAY EKMEĞİ
• 1 TABAK SEBZE YEMEĞİ (1 ÇORBA KAŞIĞI ÖLÇÜSÜNDE ZEYTİNYAĞI VEYA MAVİ YEŞİL LIGHT MARGARİN İLE YAPILMIŞ)
• SALATA (1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI, LİMON SİRKE NAR EKŞİSİ KONABİLİR)
• YOĞURT (NORMAL)
• VEYA 1 TABAK KURU BAKLİYAT(FASULYE, BARBUNYA VEYA NOHUT MERCİMEK)

• AYRICA GÜNDE 3 PORSİYON DEĞİŞİK MEYVE (ÖZELLİKLE ARMUT VE GREYFRUT YENMELİ)
• GÜNDE 1 PAKET MAVİ-YEŞİL LIGHT BİSKÜVİ VEYA LIGHT ÇİKOLATASI YENEBİLİR.
• GÜNDE 2,5 LİTRE SU + ÇAY VE DİĞER BİTKİ ÇAYLARI (GÜNDE 3 KESME ŞEKER KULLANILABİLİR.
• HAFTADA 3 KEZ 1 SAATLİK YÜRÜYÜŞLER YAPILMALI.
• HAFTADA 2 KEZ BİR KÂSE SÜTLÜ TATLI, KÜLAHTA MAVİ-YEŞİL LIGHT TOP DONDURMA VEYA 1 KÂSE MEYVE TATLISI(KABAK VEYA AYVA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten