woensdag 4 februari 2009

Glokom-göz tansiyonu için

İbrahim saraçoğlu Glokom-göz tansiyonu için domates suyu kürü

Glokom; Halk arasında bilinen adıyla "Göz Tansiyonu" milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığıdır.

Tedavi edilmediğinde görme kaybına sebep olabilir. Glokom rahatsızlığında, gözün içindeki sıvı basıncı, görme yeteneği için gerekli olan göz sinirine zarar verecek düzeyde yüksektir.

40 yaşın üzerinde daha sık oluşan glokom genellikle yıllar içinde çok sinsi ilerler. Bu; en sık görülen glokom tipidir ve "Primer Açık Açılı Glokom" olarak adlandırılır. Bu süre içinde glokomlu kişilerin bir kısmında da hastalığa ait herhangi bir belirti görülmez.

Glokom, bir çok hasta tarafından ancak ileri dönemlerde ve belirgin görme kaybı ortaya çıktığında fark edilebilir. Glokomda görme kaybı oluşmasının ardından geri dönüş olmadığı için erken teşhis önemlidir. Normal göz muayenesinde tespit edilen anormal göz içi basıncı artışı hastalığın ilk belirtisi olabilir. Göz doktorun tarafından düzenli aralıklar ile yapılan muayeneler glokomun erken teşhis ve tedavisi için en iyi yoldur

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu göz tansiyonu problemi olanlar için domates suyu kürünü uygulamasını öneriyor.

Domates suyu kürü : 30 gün boyunca, içilecek bir bardak taze sıkılmış domates suyu göz tansiyonunun düşürülmesi için etkili olacaktır.

Ancak bu amaç ile kullanılacak domateslerin genetiği ile oynanmamış -hormonsuz olması şarttır. Bu amaçla domates suyunun içilmesi için en uygun zaman öğle yemeğinden bir saat öncesidir.

Domates kürünü, özellikle yaşlılığa bağlı makula dejenerasyonu şikayeti olanlar için de öneriyorum. Domates kürünü uygulayan orta yaş ve üzeri yaş grubundakiler görmelerinde oluşan güçlenmeyi belirgin bir biçimde fark edebileceklerdir.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten