woensdag 4 februari 2009

Kadınlar için faydalı 5 yiyecek

Bu 5 yiyeceği kadınlar hem sağlıkları hem de güzellikleri için tüketmelidirr.

İşte mucize 5 besin.

Bu 5 mucizevi yiyeceği kaç yaşında olursa olsun tüm kadınlar hem güzellik hem sağlık için diyetlerinin bir parçası haline getirmelidirler.

Yabanmersini

Yabanmersininin idrar yolu enfeksiyonları ile savaşma kabiliyeti ona süper bir statü kazandırmaktadır. Günde 300 gram yabanmersini suyu yeterli olacaktır.

Son araştırmalar yabanmersininin soğuk algınlığını gidermeye, mide kurtlarından kurtulmaya ve bazı tür kanserlere karşı işe yaradığını göstermektedir.

İçeceğinize eklediğiniz bir parça şekersiz yabanmersini, kekinize ya da mısır gevreğinize ilave edeceğiniz kuru mersin size gereken yararı sağlayacaktır.

Ceviz

Ceviz omega-3 açısından çok zengin bir besindir. Omega-3 iltihabı azaltmakta ve iyi kolesterolü yükseltmektedir. Hatta cevizin depresyonu gidermeye iyi geldiği, Parkinsonun ve Alzheimer hastalığının risklerini azalttığı bilinen bir gerçektir.

Salatanızın üstüne ilave edeceğiniz çeyrek kap ceviz hem yemeğinize lezzet kazandırır hem de sağlık verir.

Fasulye

Fasulye kalp hastalıklarını önler ve kolon kanserine karşı iyi gelmektedir. Fasulye magnezyum, potasyum ve lif bakımından zengindir, bu sebeple kalbimizin en büyük dostlarından bir tanesidir.

Balık

Omega-3 bakımından zengin olan deniz ürünlerini haftada en az 2 kez tüketmek kalp krizi geçirme riskini azaltır. Ayrıca doğurganlık yaşındaki kadınlar ve emziren annelerin haftada 350 gram deniz mahsulü tüketmeleri gerekir.

Domates

Antioksidan likopen yüklü pişmiş ve çiğ domatesli yiyecekler iyi bir sağlık paketidir. Araştırmalar likopen bakımından zengin olan diyetler uygulayan kadınların diğerlerine oranla %50 daha az meme kanseri olma riski ile karşı karşıya olduklarını göstermektedir.

Antioksidan ayrıca tansiyonunuzu ve kötü kolesterolünüzü düşürür ve hatta leke dejenerasyonu ve kanser riskini de azaltmaktadır.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten