woensdag 4 februari 2009

Maydanozun Faydaları

Maydanoz : A, C, E ve K vitaminleriyle demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri bakımından zengin bir besindir.

Maydanozun Faydaları : Bağırsakları çalıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcıdır. İdrar söktürme ve terletmei özelliği ile vücudun ve kanın temizlenmesine yardımcıdır. Kabızlığı önler. Mide ve bağırsakdaki gazları giderici etkisi vardır.

Böbrek taşlarını ve bağırsak kurtlarını düşürmeye yardım eder. İştahı açar. Ateş düşürücüdür. Cinsel isteği çoğaltır. Vücuda ve göze kuvvet verir. Diş etlerini kuvvetlendirir.

Kansızlık çekenler için yararlıdır. Halsizliği giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalp ve damar hastalıklarına ve kansere karşı koruyucudur. Karaciğer hastalıkları ile Romatizma, selülit ve egzamaya iyi gelir. Aybaşı halini düzenler. Cildi canlandırır ve Cilt lekelerini azaltır. Ayrıca, maydanoz saçları da canlandırır.

Maydanoz Nasıl Kullanılır ? Yaprakları ve dalları kullanılır. Maydanoz taze olarak salatalarda yenilirse besin değerleri kaybolmayacağı için daha faydalıdır. Maydanoz lapa haline getirilerek iltihapların ve yaraların üstüne konulursa iyileşmesini hızlandırır.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten